Det kan aldrig, og jeg vil lægge vægt på det, aldrig være et mål at få flere besøgende, når du bruger Google Adwords.
Jeg har set flere gange, hvor marketingsmanden i en større virksomhed, sætter en Google Adwords kampagne op, og efter et par uger går til chefen og fortæller stolt, at besøgstallet til hjemmesiden er steget.
Chefen som måske ikke ved ret meget om online markedsføring klapper også i sine små hænder og er stolt af sin marketingsmand. Så kan de gå der uge efter uge og være selvtilfredse, uden overhovedet at vide om de rent faktisk får noget ud af deres markedsføringsbudget.
Modeller – hvad tænker du ?
Jeg hjalp på et tidspunkt en ingeniørvirksomhed med deres Google Adwords. De fungerer som konsulenter, samtidig med at de laver rapid prototyping, som går ud på at lave plastmodeller i forskellige størrelsesforhold. Sælgeren fra virksomheden var stolt af, at han havde sat en Google Adwords kampagne op, og det havde givet en masse besøgende, ja, de brugte jo deres budget hver eneste dag, så godt måtte det jo være.
Da jeg gik ind og kiggede på søgeordene, fandt jeg hurtigt en bekymrende detalje. Sælgeren havde valgt at indsætte søgeordet “modeller”. Søgeordet er selvfølgelig relateret til deres forretning, men gad vide hvad størstedelen har ledt efter, da de har søgt på ordet “modeller”. Ligeledes var det endda sat ind som en “bred søgning”. Alene det ene søgeord stod for 95% af alle kliks.
Opsæt minimum 1 mål inden Adwords kampagnen startes
Det er pinedød nødvendigt at have et mål opsat inden du starter – da du ellers ikke kan se om dine penge er givet godt ud. Det er ikke kun Google Adwords det er nødvendigt ved, det er ligeså meget alle de andre tiltag du laver på internettet. Hvis du ikke kan måle det, hvordan skal du så kunne analyse og forbedre det.
Mål du kan opsætte kan være:
- Udfyldt kontaktformular
- Salg af et produkt
- Tilmelding til et kursus
- Visning af et online katalog
- Tilmelding til et nyhedsbrev
- Opkald til et “unikt” telefonnummer
Kan du ligeledes sætte en pris på hvad det er værd for dig at der bliver opnået et mål, kan du helt enkelt regne dig frem til om de penge du bruger på Google Adwords nu også kan betale sig.
Fuldkommen rigtigt! Tillad mig at supplere:
Når jeg er ude og tale om Adwords, plejer jeg at starte et helt andet sted. Nemlig med spørgsmålet: “Hvorfor har du en hjemmeside?”.
Der kommer altid masser af gode svar ind, så som profilering, markedsføring osv. osv. Og de er naturligvis alle sammen forkerte, for der er kun ét rigtigt svar: Du har en hjemmeside for at tjene flere penge!
Næste spørgsmål er så, hvordan kan hjemmesiden hjælpe med at tjene flere penge?
Så snart man begynder at svare på det spørgsmål, så begynder man langsomt at få en måldrevet hjemmeside, der er optimeret imod at bringe mere ind på virksomhedens bundlinie. Og da det foregår online, så kan alt jo måles.
Og SÅ begynder det pludseligt at blive spændende at arbejde med Adwords!
Tænk sig, hvis sælgeren i ingeniørvirksomheden kunne gå ind til chefen og sige: I sidste måned brugte vi 10.000 på Adwords. Det lyder måske af meget, men til gengæld gav det os 250.000 mere i omsætning!
Kan man lave det regnestykke, så får man lov til alt 🙂
Jeg får ondt i hovedet, når en kunde ringer, og siger at kunden vil have så mange besøg som muligt i en Google AdWords kampagne. Det håber jeg virkelig ikke at kunden vil, for det bliver dyrt!
Målet skal ikke være besøg – men konverteringer!
http://www.eneret.dk overvejer en Adwords kampagne – men hvad skal et klik på søgningen patent koste, som viser vores hjemmeside ?
Og hvad hvis den potentielle kunde alligevel ikke kontakter os ?
Det kommer (næsten) helt an på markedet, hvad et klik skal koste. Det vil formentlig koste mellem 5 – 10 kroner i “patent” markedet.
Hvis den potentielle kunde ikke kontakter jer, så har det klik været en omkostning. Du kan ikke sagsøge Google Adwords for ikke at levere kliks der konverterer :-).