
Alle ved det, alle snakker om det, men stadig er det de færreste der gør det. Søgemaskineoptimering (SEO) (SO) bliver stadig mere udbredt som et middel i markedsføringen på internettet. De fleste ved efterhånden hvad det er, men kan ikke finde rundt i alle rådene og listen bliver kun længere med tiden.
![]() søgemaskineoptimering |
markedsføring på internettet |
Jeg har forsøgt at lave en liste over de mange råd og ting jeg er stødt på rundt om på nettet. Det er forskellige ting der skal til for at din hjemmeside bliver lidt mere synlig i søgemaskiner som Google og Yahoo.
20 simpe råd til søgemaskineoptimering – markedsføring på internettet
- Sørg for at teksten altid er letlæselig og forståelig. NOK DET MEST VIGTIGE !
- Spred forskellig anchor tekst ud over alle dine incoming links.
ex. pokersite til et link og pokerspil til et andet incoming link. Anchor tekst er de ord du bruger i dit link, ex. hvordan vælger man webshop - Anchor tekst skal også være relevant for den side som der henvises til
- Tekst omkring anchor teksten (kan) også være relevant
- Side analysen i Google Webmaster Tools er en god måde at finde de anchor tekster der bruges i incoming links til dit website.
- Keywords må IKKE være samme farve i teksten som baggrunden på sitet
- Helst ikke mere end 2 keywords i en sætning, og helst ikke flere end fire gange i en paragraph
- At sætte keywords op i linier virker ikke så godt som at sætte dem i indhold
- Keywords skal helst være 1 gang i title linien, men ikke for mange gange
- Meta description skal heller ikke være proppet med det samme keyword
- Husk endelser på ordnene, fx iværksætter, iværksætteren, iværksætterne.
- Husk TAG’s på billeder og navngiv dem for hvad de er
ex. den lille tekst som dukker frem når du holder musen hen over et billede på et website - Husk at bruge tillægsord i stor omfang
- Brug sætninger som keywords, da 2/3 gange er det sætninger fremfor enkelte ord der bliver søgt på
- Husk at medtage stavefejl i ens keywords
- Udnyt din footer til at lave links til dine kategorier på dit website.
- ÆØÅ er ikke legale tegn i URL’s. Hvis du benytter dem kan du aldrig vide hvordan eksterne systemer, som f.eks. søgemaskiner, vil behandle dem. Google vil f.eks. i de fleste tilfælde helt droppe URL’s med ulovlige tegn – som iøvrigt dækker meget mere end bare de danske tegn. Iøvrigt fortolker netop Google omskrivninger af danske tegn til ø = oe osv. Prøv f.eks. at søge på “soegemaskiner” og se de resultater Google finder frem.
- Hvis du afslutter et filnavn med en file extension, som f.eks. .html eller .asp, fremfor / så sparer du et directory level, og den nedarvede linkværdi fra domænet forbliver derfor stærkere.
ex. Det er bedre med en adresse der hedder ..mbitcenter.dk/webdesign.html i stedet for ..mbitcenter.dk/webdesign/ - Der er INGEN grund til omskrivning af URL’s som i forvejen er fint indekseret. Det kan skade mere end det potentielt set gavner.
- Husk at du skal skrive indhold til brugeren, ikke søgemaskinerne
Hej Brian,
God tjekliste! Jeg studser dog lidt over dit punkt nr. 20, da det stort set modsvarer alle andre punkter. Jeg mener, hvordan kan man eks. benytte stavelfejl i sine keywords, og stadig stå ved at man kun skriver til brugerne og ikke søgemaskinerne 🙂
Et godt råd fra min side er følgende:
– Opret RSS feeds med links til alle dine undersider og tilmeld dem til diverse RSS kataloger. Det giver masser af links til dine undersider og det er noget der rykker.
Held og lykke med bloggen.
Kan du forklare baggrunden for pkt. 7 og pkt. 9?
Det handler om keyword stuffing. Man skal ikke overfylde sine søgeord. Fx er det ikke en god idé at skrive søgeordet 5 gange i streg. Og densiteten af søgeordet igennem hele teksten må ikke være for høj.
Men det kan du jo sikkert forklare meget mere om selv, Thomas? 🙂 Du lever jo af det til dagligt, ik.
Hej
Jo – og derfor vil jeg gå lidt i rette med pkt. 7 og 9. Man skal aldrig overdrive brugen af nøgleord, men det er ganske enkelt ikke muligt at slå en regel fast, der siger “aldrig mere end 2 gange søgeord” i en linie. Og lad være med at rode rundt i “sætning” og “paragraph”. En bedre regel for de fleste er: Tilstræb en nøgleordsdensitet på 3,5 til 4,5%.
Pkt. 9: Her gælder det samme – der er masser af tilfælde med god effekt af at bruge nøgleordet 2 gange i titlen. Og når du skriver MAX 1 gang i titellinien kan det tolkes derhen, at det måske slet ikke behøver være med i titlen 🙂 Og det gør det – i HØJ grad!
Ellers en ganske glimrende liste.
Tak for udredningen. Jeg retter lidt til i listen, så efterfølgende læsere ikke bliver ledt i den forkerte retning.
Ossian – tak for rådet – og det var lidt for at afslutte listen med, at vi jo trods alt smider tekst op for læseren. Hvis der ingen læsere var, så var der hellere ingen SEO :-). Men kan godt forstå du synes det er modsigende.
Jeg forstår ikke helt dit forslag, jeg har et rss feed, hvor alle mine undersider er med, og jeg har tilmeldt den diverse rss kataloger som overskrift.dk, blogz.dk, blogbot.dk etc. Var det hvad du mente ?