Brian Brandt

Jyden der kalder en spade for en spade..

  • Online Strategi
  • E-handel
  • Søgemaskineoptimering
  • Google Adwords
  • Ebøger af Brian Brandt
  • Kontakt
Online marketing blog » Online Strategi » Guide til personligt brand

25. oktober 2011 by Brian Brandt 6 Comments

Guide til personligt brand

Personlig branding er uhyre vigtigt for at du kan skabe dig en god forretning som konsulent eller freelancer. [toc] Det kunne førhen være svært at skabe sig et personligt brand, da det krævede en stor indsats i form af netværk, lobbyarbejde, læserbreve, PR og andet. I dag har vi fået ufattelig mange kanaler at brede vores budskaber på – hvilket gør det svært at afgrænse sig, og vide hvilke kanaler man skal bruge for maksimal effekt på et personligt brand.

Personligt brand i form af Brian Brandt
Brian Brandt

Med denne artikel vil jeg forsøge at kortlægge min egen vej til mit personlige brand – Brian Brandt.

Step 1 – Find din egen niche og fokuser på den

Du kan ikke skabe dig et personligt brand, hvis du ikke kan noget unikt. Det var også et stærkt udtryk – men det bliver i hvert fald svært for dig, hvis du bare er som alle andre. Jeg vævede selv meget i starten, specielt på denne blog, som havde meget fokus på iværksætteri og markedsføring generelt. Der var ikke så mange der skrev om iværksætteri, og det gjorde at jeg skillede mig en del ud – specielt på Amino.dk, hvor jeg brugte rigtig meget tid, og kunne ofte henvise til mine iværksætterartikler indenfor forskellige områder.

Jeg var jo egentlig webdesigner, men det var der allerede så mange der bloggede om – og iværksætteri var bare meget sjovere at skrive om. Da jeg endelig tog springet ud som selvstændig, ændrede min fokus sig fra iværksætteri over til WordPress. Det er det bedste valg jeg har truffet for mit personlige brand. Jeg var den eneste på det tidspunkt, som skiltede med udelukkende at designe hjemmesider i WordPress (og en enkelt dansker bosiddende i Grækenland).

Det gav et kæmpe boost og gjorde at langt de fleste opgaver på Amino omkring WordPress tilfaldt mig – da folk begyndte at se mig som “the go to WordPress guy”. I dag handler denne blog om online markedsføring, da det er den retning mit personlige brand er på vej – specielt med opstart af Clickstarter.

Step 2 – Fortæl alt hvad du ved om din niche

Den bedste måde til at blive opfattet som ekspert, er ved at fortælle om din ekspertviden – og hjælpe andre mennesker.

Jeg brugte Amino.dk rigtig meget, hvor jeg hjalp ufattelig mange mennesker med at brainstorme på iværksætterideer, hjalp dem med WordPress problemer og kommenterede deres webshops. Dyrkede simpelthen personlig branding på Amino.dk – og det hjalp. Efter et stykke tid, begyndte folk at anbefale mig, uden at jeg selv havde været der – og endda personer jeg hverken havde mødt eller snakket med. Mund til mund metoden var blevet sat i værks, og den dag i dag, modtager jeg stadig anbefalinger via Amino.dk, på trods af, at jeg har droslet væsenligt ned på min tid derinde.

Du skal også starte din egen blog – det er det ultimative værktøj i kampen om dit personlige brand. Her kan du rigtig dele ud af din viden og komme med skarpe vinkler på de emner du arbejder med. Jeg har selv blogget meget om WordPress – og online markedsføring, og det har givet mig en lang række fordele.

  • Masser af besøgende
  • Tilbud om foredrag og undervisning
  • Henvendelser om opgaver
  • Kommentarer på bloggen / debat
  • Et stort netværk
  • Masser af indgående links
Alle ting der er med til at skabe et godt website og gøre det sjovt fortsat at blogge. Det kan da godt være, at jeg ind imellem har mistet kunder, fordi jeg har  forklaret nogle af de ting jeg tager betaling for – men jeg tror stadig på, at det man giver, får man 10 gange igen.

Step 3 – Opbyg en mailingliste

Du kan ligeså godt komme i gang med at bygge en mailingliste (eller nyhedsbrev vil nogen kalde det). Du skal indsamle folks emailadresser, og du skal samle mange, og du skal samle relevante.

(Og når du er ved det – så kan klikke her og lige tilmelde dig min mailingliste).

Dette giver dig muligheden for at sende emails direkte ned i folks indbakke – udenom det store internet og uden at de skal ind og tjekke din hjemmeside. Du kan gøre den personlig, og du kan ramme dine læsere mere fokuseret.

En god mailingliste består typisk af mange forskellige slags personer. Det kan være folk der synes dit personlige brand er så fedt, at de bare vil høre om alt det du går og laver, og finder det altid interessant, når du har noget nyt at tilbyde. Det kan være konkurrenter der lige er med på en lytter om hvilke projekter du nu går og laver. Det kan være folk der er blevet henvist af andre, som mener du skriver om netop det interessante område vedkommende også beskæftiger sig med.

Vigtigt er det, at du føder dem med god og relevant information. Det skal ikke altid være salgsorienteret. Del ud af din viden til din mailingliste, ligesom du deler ud på din blog. Send gerne information kun til dine mailingliste læsere, og fortæl dem hvor unikke de er, fordi de læser dine mails. Du må gerne sælge i dine mails – men det skal ikke være det primære hver gang.

Jeg har selv bygget min mailingliste, og har på nuværende tidspunkt (25. oktober 2011) lidt over 1.000 tilmeldte. Det har jeg bygget op ved at give gratis mailkampagner, tilbudt at man kan tilmelde sig i min sidemenu på bloggen, når folk henter en lightudgave af mine ebøger og ellers huske folk på det når jeg holder foredrag. Næste step, at skrive en bog, kan også være med til at få folk på din mailingliste – og med en god mailingliste bliver det endnu nemmere at sælge din bog.

Step 4 – Skriv en bog eller ebog

I gamle dage var det at have skrevet en bog, virkelig noget der battede på den personlige branding konto. Det har stadig en stor effekt – men den er blevet mindre, da flere bøger er tilgængelige, og det er blevet så meget nemmere selv at udgive sin bog.

Det har dog stadig en stor effekt på dit personlige brand – og at kunne henvise til at have skrevet et par bøger giver “street credit”.

Når du skriver en bog, gør man det ikke alene for omsætningen det skaber af salget – det er en lille del af det. Du skaber dig en platform for dit personlige brand. Noget jeg tidligere har skrevet om på bloggen: Man bygger en platform.

Jeg har selv skrevet 3 bøger, Webshop Hvordan, Jysk eMarketing og WordPress hæftet fra Libris. De første 2 som ebøger og det sidste som et trykt hæfte der kan købes i alle boghandlere og elgiganten der forhandler Libris hæfter.

Alle 3 bøger har givet mig vidt forskelligt. WordPress hæftet har jeg brugt til undervisning og som henvisning til kunder efter endt arbejde. Webshop Hvordan og Jysk eMarketing har selvfølgelig givet en smule omsætning – men ligeså meget har det givet i nye kunder og givet mulighed for at holde foredrag om e-handel og online markedsføring, som fx til Digital Markedsføring i Holstebro og Online Strategi for iværksættere i Århus.

Step 5 – Go Do Something

Du får ikke bygget et godt personlig brand, hvis du ikke gør noget. Det hjælper ikke at have en Twitter profil, hvis du ikke bruger mediet. Det hjælper ikke at have en blog, hvis du ikke opdaterer den. Det hjælper ikke at have en mailingliste, hvis du ikke sender emails.

Kom i sving, netværk og hjælp andre mennesker på internettet – og så skal du nok få dig et personligt brand med tiden. Det kommer ikke natten over.

Filed Under: Online Strategi Tagged With: brand, branding, personlig branding, personligt brand

Comments

  1. Mikael Rieck says

    25. oktober 2011 at 15:40

    Jeg er uhyre enig i alt hvad du skriver med en enkelt undtagelse. Nemlig hele din forudsætning:

    Personlig branding er uhyre vigtigt for at du kan skabe dig en god forretning.

    Det mener jeg nemlig er direkte forkert. Det er rigtigt hvis du gerne vil sælge dig selv og dermed “skabe dig et job”, men jeg mener ikke, at det på nogen måde er en forudsætning for at skabe en god forretning.

    Der finde mange millionærer og endda milliadærer som har skabt fantastiske forretninger uden at deres navn har været specielt vigtigt.

    Men hvis forudsætningen ændres, så giver jeg dig helt ret 🙂

    Mvh
    Mikael

    Svar
    • Lars Skjoldby says

      26. oktober 2011 at 01:33

      Personling brandning er ikke det samme som at være kendt. Jeg tror det Brian mener er, at hvis du handler med en vare eller en ydelse, så skal du dels være synlig og dels skal folk have tillid til dig, før folk køber noget af dig. Og her er personlig branding et middel til målet. Det behøver jo ikke være nationalt eller internationalt, man brander sig. Det kan sagtens være lokalt, ja selv i lukkede kredse.
      Den amerikanske netværksekspert, Ivan Misner, kalder det VCP. Visibility + Credibility = Profitability.

      Handler man ikke med en varer eller ydelse (f.eks. i affiliate marketing) så er branding, synlighed og egentlig også tillid fuldstændig ligegyldigt. 🙂

      Svar
      • Mikael Rieck says

        26. oktober 2011 at 09:24

        Hej Lars,

        Det kan sagtens være at du har ret. Jeg synes dog ikke, at det ændrer så meget på forudsætningen. Jeg vil vove den påstand, at en god forretning kan skabes uden. Det er langt fra alle forretninger hvor man skal rundt og sælge personligt. Konceptet og eksekveringen er det der tæller for om forretningen bliver god eller ej (efter min overbevisning).

        Men det er klart, at hvis konceptet går på at man personligt bliver en frontfigur eller på anden måde hænger forretningens succes på hvordan man selv er og agerer, så er personlige færdigheder vigtige. Om man så vil kalde det “branding” ved jeg ikke. 🙂

        Svar
  2. Christian Jessen says

    25. oktober 2011 at 16:05

    Må indrømme at jeg er helt enig med Mikael her. Det kommer helt an på hvad dit mål er, og hvad du laver. I dit eksempel er det selvfølgelig super vigtigt og enormt givende at have et stærkt personligt brand, hvor folk husker “nå ja, det var ham WordPress-gutten”. Men der er masser af tilfælde, hvor det ikke er det personlige brand, men virksomhedens brand der skal sælges; og så bliver den personlige brand altså mere “ligegyldig”.

    Til gengæld tror jeg mange af de ting du nævner, kan overføres direkte til det at opbygge et brand for sin virksomhed. 😉

    Dbh
    Christian Jessen

    Svar
  3. Brian Brandt says

    26. oktober 2011 at 19:47

    Beklager jeg ikke har været forbi tidligere – men unoeuro’s nedbrud og et par dage på Bornholm gjorde mig lige lidt inaktiv.

    Mikael har selvfølgelig ret – forudsætningen er at du gerne vil være konsulent eller freelancer. Det lå lidt implicit i, at det var min egen vej til personlig branding jeg beskrev. Nu har jeg lige tilføjet lidt på den første sætning, som sætter forudsætningen.

    Svar
  4. Brian Brandt says

    26. oktober 2011 at 19:50

    Det skal dog siges, at jeg tror på mange forretninger kunne have stor gavn af at have en front figur der går forrest. Det klassiske eksempel er jo helt klart Steve Jobs fra Apple, som jo desværre ikke er blandt os længere – men han satte jo nærmest standarden for det. I Apple kredse har han jo for mange gude-status, og formentlig mere efter hans død.

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Det bedste webhotel

Hvis du skal have en hjemmeside og gerne vil have et billigt, men stabilt og fornuftigt webhotel, så brug Unoeuro:

Suveræn Hosting

Det bedste Chat system

Powered by LiveChat

Seneste indlæg

  • Ny tilværelse som lønslave
  • 5 værktøjer jeg bruger i min online marketing
  • Hvad er min virksomhed værd?
  • Få dit barn til at lære via ipadden med Osmo
  • Jeg har splittestet Viabill og resultatet er skræmmende

Underkategorier

  • Iværksætter Generelt
  • Ledelse
  • Læserspørgsmål
  • Nyheder
  • Sociale Medier
  • Webanalyse
  • WordPress
  • Affiliate marketing

Evergreen indlæg

  • Excel som billigt regnskabsprogram
  • Regnskabs føljeton - lær alt det basale
  • 10 trin til flere besøgende
  • Lynkur
  • Hvordan man får en billig webshop

Andre ressourcer

  • Forside
  • Om Brian Brandt
    • Mine projekter
    • Online Marketing Rapporter
  • Kontakt Mig

Copyright © 2019 · Generate Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in